Minipizzor med skinka och fikon

Minipizzorna kräver lite jästid men blir fantastiskt fina. Välj topping efter egen smak. Vi slår ett slag för skinka, fikon och picklad rödlök. Det blir fantastiskt gott!

12 stycken

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 2 ½ dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 ½ dl riven lagrad ost

Picklad rödlök

2 dl vatten
1 dl strösocker
½ dl ättiksprit 12 %
2 rödlökar

Sås

1 ½ dl crème fraîche
1 msk senap
½ dl tomatsås
1 tsk sambal oelek

Topping

12 skivor parmaskinka
fikon i klyftor
småbladig sallad

Ugn: 200°

Gör så här

1

Smula ner jästen i en degbunke. Värm vattnet till ca 37° och häll över jästen så att den löses upp.

2

Tillsätt olja, salt och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl, gärna i maskin ca 10 minuter. Tillsätt mjölet lite i taget.

3

Låt jäsa övertäckt i ca 1 timme.

4

Picklad rödlök: Blanda vatten, socker och ättiksprit. Rör så att sockret löses upp. Skala och skiva löken. Lägg ner den i lagen och låt dra i ca 30 minuter.

5

Ta upp degen på lätt mjölat bakbord. Dela i 12 jämnstora delar. Kavla ut varje bit till en liten pizza. Lägg pizzorna i en långpanna med bakplåtspapper.

6

Sås: Blanda crème fraiche, senap, tomatsås och sambal oelek. Bred såsen på pizzorna, men spara en liten kant runt om. Strö över riven ost.

7

Grädda strax under ugnens mitt 15–17 minuter eller tills pizzorna fått fin färg.

8

Topping: Toppa med skinka, picklad rödlök, fikonklyftor och sallad.

Scroll to Top