20 stycken
Du behöver
- 100 g skuren grönkål
- smör till stekning
- salt och peppar
- 1 ½ rödlök
- 2 msk rörsocker
- 2 msk balsamvinäger
- 400 g kyld pizzadeg
- 1 dl crème fraiche
- 100 g blåmögelost
- 1 msk frysta lingon
- färsk timjan Ugn: 250°
Gör så här
1
Stek grönkålen mjuk i smör och krydda med salt och peppar.
2
Skala löken och skiva den tunt. Fräs den mjuk i smör. Tillsätt socker och balsamvinäger och fräs i 5 minuter.
3
Rulla ut degen. Ta ut rundlar, 6 cm i diameter. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och bred på crème fraiche.
4
Fördela grönkål och lök på rundlarna och smula över blåmögelost.
5
Grädda mitt i ugnen i 10 minuter, tills snittarna har fått fin färg. Strö över lingon och timjan och servera.