Snittar med grönkål och blåmögelost

Läckra små snittar toppade med grönkål, ädelost och karamelliserad lök. Dekorera med lingon och timjan. Lyxigt och gott!

20 stycken

Du behöver

  • 100 g skuren grönkål
  • smör till stekning
  • salt och peppar
  • 1 ½ rödlök
  • 2 msk rörsocker
  • 2 msk balsamvinäger
  • 400 g kyld pizzadeg
  • 1 dl crème fraiche
  • 100 g blåmögelost
  • 1 msk frysta lingon
  • färsk timjan
  • Ugn: 250°

Gör så här

1

Stek grönkålen mjuk i smör och krydda med salt och peppar.

2

Skala löken och skiva den tunt. Fräs den mjuk i smör. Tillsätt socker och balsamvinäger och fräs i 5 minuter.

3

Rulla ut degen. Ta ut rundlar, 6 cm i diameter. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och bred på crème fraiche.

4

Fördela grönkål och lök på rundlarna och smula över blåmögelost.

5

Grädda mitt i ugnen i 10 minuter, tills snittarna har fått fin färg. Strö över lingon och timjan och servera.

Scroll to Top