16 stycken
Du behöver
- 4 ark filodeg, 30 x 40 cm
- 75 g smör
- sesamfrön Fyllning:
- 250 g rödkål
- 1 rödlök
- 1 äpple
- 300 g mager fläskfärs
- smör till stekning
- 2 krm kanel
- salt och peppar Ugn: 225°
Gör så här
Fyllning: Strimla kålen fint. Hacka lök och äpple fint.
Fräs färsen ganska hårt i smör. Ta upp den och fräs kål, lök och äpple mjuka.
Lägg i färsen och krydda med kanel, salt och peppar. Fräs någon minut till. Låt svalna
Täck filodegen med en fuktig handduk. Smält smöret.
Dela varje filodegsark i fyra bitar. Lägg knappt 2 msk fyllning längs ena kortsidan. Vik in långsidornas kanter och rulla ihop.
Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med smör och strö på sesamfrön.
Grädda mitt i ugnen i 8 minuter. Vårrullarna bör helst serveras varma. Tips! ! Du kan använda både kyld och fryst filodeg och plattorna kan ha olika mått. Skär till degarken till varje rulle så att de är ca 10 x 30 cm.