Julvårrullar med äpple och rödkål

Vårrullar med julsmakande fyllning blir ett spännande inslag på glöggminglets buffébord. Rödkål, äpple och köttfärs hittar du innanför filodegen.

16 stycken

Du behöver

  • 4 ark filodeg, 30 x 40 cm
  • 75 g smör
  • sesamfrön
  • Fyllning:
  • 250 g rödkål
  • 1 rödlök
  • 1 äpple
  • 300 g mager fläskfärs
  • smör till stekning
  • 2 krm kanel
  • salt och peppar
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Fyllning: Strimla kålen fint. Hacka lök och äpple fint.

2

Fräs färsen ganska hårt i smör. Ta upp den och fräs kål, lök och äpple mjuka.

3

Lägg i färsen och krydda med kanel, salt och peppar. Fräs någon minut till. Låt svalna

4

Täck filodegen med en fuktig handduk. Smält smöret.

5

Dela varje filodegsark i fyra bitar. Lägg knappt 2 msk fyllning längs ena kortsidan. Vik in långsidornas kanter och rulla ihop.

6

Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med smör och strö på sesamfrön.

7

Grädda mitt i ugnen i 8 minuter. Vårrullarna bör helst serveras varma. Tips! ! Du kan använda både kyld och fryst filodeg och plattorna kan ha olika mått. Skär till degarken till varje rulle så att de är ca 10 x 30 cm.

Scroll to Top