• Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Snabblagad tonfiskwrap med smält ost

    Släng ihop en snabb lunch eller middag i form av en amerikansk klassiker, tuna melt. Här har vi gjort en rulle istället för macka, fylld med krämig tonfiskröra och krispig vitkål.

    Snabblagad tonfiskwrap med smält ost

    Tuna melt med svarta bönor

    4 portioner:

    90 g ost
    4 stora tortillabröd
    185 g tonfisk (på burk)
    100 g vitkål, tunt strimlad
    410 g svarta bönor på burk (bruttovikt), avsköljda
    1 tomat, tärnad
    1 knipplök, tunt skivad
    2 msk kapris
    1 tsk chiliflakes
    1 dl majonnäs
    salt, peppar

    Servering:
    200 g vitkål, tunt skivad
    1 msk olivolja
    2 tsk vinäger
    chiliflakes

    Gör så här:
    1. Fördela hyvlad ost över tortillabröden.

    2. Blanda ihop avrunnen tonfisk med kål, bönor, tomat, knipplök, kapris och chiliflakes.

    3. Fördela tonfiskröran på bröden. Klicka på majonnäs och krydda med salt och peppar.

    4. Rulla ihop bröden. Grilla eller stek rullarna med skarven nedåt först så bröden limmas ihop av osten.
    Grilla eller stek tills osten har smält och rullarna är genomvarma.

    5. Servering: Vänd runt vitkål med olja, vinäger, salt och ev chiliflakes och servera till.

  • Få hemmetsjournal.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!