Du behöver
- 50 g jäst
- 3 dl mjölk
- 3 msk olivolja
- 2 msk honung
- 8 dl vetemjöl ca
- 1 tsk salt
Fyllning:
1.5 dl tomatpuré
2 st vitlöksklyftor
2 msk oregano
3 dl lagrad ost riven
2 dl hackad persilja
Pensla med:
1 st ägg
flingsalt
Ugn: 225°
Gör så här
Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen i kall mjölk. Tillsätt olivolja, honung, mjöl och salt och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under duk cirka 30 minuter.
Blanda tomatpuré, pressade vitlöksklyftor, oregano, ost och persilja till fyllningen.
Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en platta som mäter cirka 30×40 centimeter.
Bred halva fyllningen över varje platta och rulla ihop till en rulle. Skär varje rulle i 10 bitar och lägg dem i mjölade bullformar. Ställ bullarna på små skärbrädor. Låt jäsa under duk cirka 30 minuter. Frys in bullarna.
Gräddning av bullarna: Låt bullarna stå i rumstemperatur medan ugnen värms, cirka 30 minuter.
Ställ formarna på en plåt. Pensla med lätt uppvispat ägg och strö på flingsalt. Grädda mitt i ugnen tills bullarna har fin färg, cirka 15 minuter.
Hemgjorda bake-off-bröd som fryses in ogräddade. Bröden passar utmärkt att ta med i picknickkorgen, men är också lyxiga att bjuda på en sommarbrunch eller till en sallad.