RECEPT FRÅN HJ

Viltgryta med lingon

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
6 portioner
0 röstande.

Du behöver

  • 800 gram älggrytbitar
  • salt och peppar
  • 2 matskedar smör
  • 1 styck gul lök
  • 2 deciliter rött vin
  • 5 deciliter vatten
  • 3 matskedar kalvfond
  • 2 matskedar tomatpuré
  • 5 stycken enbär
  • 2 matskedar soja
  • 10 stycken steklök
  • 250 gram blandsvamp t ex trattkantareller, kantareller
  • smör till stekning
  • 2 matskedar maizena redning
  • 2 deciliter lingon
  • Servera med:

  • potatismos
  • lingon

Gör så här

1

Krydda köttet med salt och peppar och bryn det runt om i omgångar i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta. Skala och hacka löken och lägg ner i grytan.

2

Späd med vin, vatten, fond och tillsätt tomatpuré, enbär och soja, och småkoka under lock tills köttet känns mört, ca 1 timme.

3

Skala löken och ansa svampen och stek det i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Tillsätt lök och svamp till grytan och koka i 15 minuter. Red av och koka ett par minuter. Lägg i lingon och koka upp och smaka av. Servera med potatismos och lingon.


Recept