RECEPT FRÅN HJ

Räkpaj med spenat

Av . Foto: Karin Mönefors

Okänd
8 portioner

Du behöver

    Pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk dillfrö
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 125 g smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning:

  • 700 g räkor med skal
  • 1 st gul lök
  • 0.5 st fänkål
  • 1 msk rapsolja
  • 100 g babyspenat
  • Äggstanning:

  • 4 st ägg
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • salt och peppar
  • Garnera med:

  • räkor
  • spenat
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Pajdeg: Mixa vetemjöl, dillfrö, fänkålsfrö, smör i bitar och vatten i matberedaren med kniven monterad, till en degboll. Ta upp den och tryck ut i en pajform, ca 23 cm i diameter. Plasta och ställ i kylen, ca 30 minuter.

2

Nagga pajdegen med en gaffel. Förgrädda pajdegen 10 minuter i mitten av ugnen.

3

Fyllning: Skala räkorna. Skala och skiva löken. Skiva fänkålen tunt. Fräs lök och fänkål mjukt i en stekpanna med olja. Låt nästan all spenat fräsa med på slutet, spara resten till garnering. Lägg över i pajskalet. Lägg hälften av räkorna ovanpå, spara resten till garnering.

4

Äggstanning: Vispa samman ägg, matlagningsgrädde, salt och peppar i en skål. Häll över fyllningen. Grädda pajen i mitten av ugnen, ca 25 minuter. Låt den svalna. Garnera med spenat och räkor.


Recept