RECEPT FRÅN HJ

Räkpaj med spenat

Av . Foto: Karin Mönefors

Okänd
8 portioner
0 röstande.

Du behöver

    Pajdeg:

  • 3 deciliter vetemjöl
  • 2 teskedar dillfrö
  • 1 tesked fänkålsfrö
  • 125 gram smör
  • 2 matskedar vatten
  • Fyllning:

  • 700 gram räkor med skal
  • 1 styck gul lök
  • 0.5 stycken fänkål
  • 1 matsked rapsolja
  • 100 gram babyspenat
  • Äggstanning:

  • 4 stycken ägg
  • 3 deciliter matlagningsgrädde
  • salt och peppar
  • Garnera med:

  • räkor
  • spenat
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Pajdeg: Mixa vetemjöl, dillfrö, fänkålsfrö, smör i bitar och vatten i matberedaren med kniven monterad, till en degboll. Ta upp den och tryck ut i en pajform, ca 23 cm i diameter. Plasta och ställ i kylen, ca 30 minuter.

2

Nagga pajdegen med en gaffel. Förgrädda pajdegen 10 minuter i mitten av ugnen.

3

Fyllning: Skala räkorna. Skala och skiva löken. Skiva fänkålen tunt. Fräs lök och fänkål mjukt i en stekpanna med olja. Låt nästan all spenat fräsa med på slutet, spara resten till garnering. Lägg över i pajskalet. Lägg hälften av räkorna ovanpå, spara resten till garnering.

4

Äggstanning: Vispa samman ägg, matlagningsgrädde, salt och peppar i en skål. Häll över fyllningen. Grädda pajen i mitten av ugnen, ca 25 minuter. Låt den svalna. Garnera med spenat och räkor.


Recept