RECEPT FRÅN HJ

Räk- och pastasallad med jordgubbar i burk

Varvar man salladen i en burk med dressingen i botten så håller den sig fräsch tills du ska äta den.

Av . Foto: Karin Mönefors

Okänd
4 portioner
0 röstande.

Du behöver

  • 200 gram fusilli eller annan pasta
  • 750 gram räkor med skal
  • 125 gram gröna ärter
  • 250 gram jordgubbar
  • 1 styck gurka
  • 1 styck isbergssallad
  • Basilikavinägrett:

  • 0.5 deciliter färsk basilika
  • 0.75 deciliter rapsolja
  • 2 matskedar vitvinsvinäger
  • salt och peppar

Gör så här

1

Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt anvisningar på förpackningen. Häll av kokvattnet och spola av pasta med kallt vatten och låt den rinna av i ett durkslag.

2

Skala räkorna. Skölj, snoppa och dela jordgubbarna. Skär gurkan i bitar. Skölj och slunga isbergssalladen torr. Riv den i bitar.

3

Basilikavinägrett: Lägg olja, vinäger, salt, peppar och basilika i en bägare. Mixa med stavmixer till en dressing. Fördela dressing i fyra salladsburkar.

4

Fyll på med lager av pasta, räkor, frysta gröna ärter, jordgubbar, gurka och isbergssallad i burkarna. Sätt på locket och sätt i kylväska. På så sätt håller sig salladen fräsch under transport. Vid serveringen: Skaka och vänd upp burken på en tallrik.


Recept