RECEPT FRÅN HJ

Plommon i konjak

Av . Foto: Thomas Carlén

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 12 stycken plommon
  • 3 deciliter muscovadorörsocker ljust, 2 + 1 dl
  • 2 deciliter vatten
  • 0.5 deciliter vaniljstång
  • 0.5 deciliter konjak kan uteslutas
  • Servera med:

  • Vispad grädde eller vaniljglass

Gör så här

1

Koka upp vatten och sjud plommon, ca 1 minut. Spola av dem i kallt vatten och dra bort skalen.

2

Blanda socker, vatten och snittad vaniljstång i en kastrull och koka upp. Låt sjuda tills sockret löst sig. Skrapa fröna ur vaniljstången och blanda i lagen.

3

Lägg plommon i en glasburk. Häll den heta lagen över plommonen. Låt svalna och ställ i kylen över natten. Häll av lagen i en kastrull, tillsätt 1 dl muscovadorörsocker och koka upp. Häll tillbaka lagen över plommonen i glasburken. Låt det hela svalna och tillsätt ev konjak. Låt kallna. Förvara i kylen. Servera frukten med sin konjakslag med lättvispad grädde eller vaniljglass.


Recept // Fler plommonrecept