Safta & sylta

Syrensaft

Syrensaften är inte bara god utan också ljuvligt vacker i färgen. ­Saften har kort hållbarhet i kylen, så frys ­gärna in den i burkar och ta fram efter hand.

Jordgubbssylt med smak av vanilj

Du behöver 1 kg jordgubbar 1 st vaniljstång 0.5 dl pressad citronsaft 6 dl syltsocker Gör så här 1 Skölj, rensa och skiva jordgubbarna. Placera…

Syrad rabarber

Du behöver 2,5 dl rabarber delad i bitar Lag 0,25 dl ättika 12% 0.25 dl äppelcidervinäger 1 msk flytande honung 0.5 dl strösocker 1.5 dl…

Fläder och rabarbersnaps

Du behöver 2 st rabarberstjälkar 6 st fläderblomsklasar 0.5 dl strösocker 5 dl brännvin special Gör så här 1 Ansa och dela rabarbern i 5…

Bärsoppa med jordgubbsblommor

Du behöver 0.5 l rödvin 1 st stjärnanis 1 st kanelstång 1 st vaniljstång 1,75 dl strösocker 1 st lime 500 g jordgubbar 125 g…

Lemonad

Du behöver 3 st ekologiska citroner 2 kg socker 2 l vatten 32 g citronsyra Gör så här 1 Tvätta citronerna och skiva dem. Lägg…

Thess goda rabarbersaft

Du behöver 1 kg rabarber 3 dl vatten 4 dl strösocker Gör så här 1 Skölj och ansa rabarbern och skär i bitar. Koka upp…

Flädersaft

Du behöver 4 l saft stora fläderblomsklasar citroner 100 g citronsyra 2.5 l strösocker 3 l kokande vatten Gör så här 1 Skölj blommorna väl…

Scroll to Top