Plommonmarmelad med kanel och vanilj
Sensommarens pärla heter plommon. Men säsongen är kort, så passa på att ta vara på skörden. Genom att koka marmelad kan du njuta av plommonen lite längre. Här får marmeladen extra smak av kanel och vanilj.
Sensommarens pärla heter plommon. Men säsongen är kort, så passa på att ta vara på skörden. Genom att koka marmelad kan du njuta av plommonen lite längre. Här får marmeladen extra smak av kanel och vanilj.
Syrensaften är inte bara god utan också ljuvligt vacker i färgen. Saften har kort hållbarhet i kylen, så frys gärna in den i burkar och ta fram efter hand.
Att koka egen marmelad är både enkelt och roligt. Dessutom kan du experimentera med olika smaksättare. Här har vi parat ihop björnbären med god vanilj.
Du behöver 1 kg jordgubbar 1 st vaniljstång 0.5 dl pressad citronsaft 6 dl syltsocker Gör så här 1 Skölj, rensa och skiva jordgubbarna. Placera…
Du behöver 2,5 dl rabarber delad i bitar Lag 0,25 dl ättika 12% 0.25 dl äppelcidervinäger 1 msk flytande honung 0.5 dl strösocker 1.5 dl…
Du behöver 2 st rabarberstjälkar 6 st fläderblomsklasar 0.5 dl strösocker 5 dl brännvin special Gör så här 1 Ansa och dela rabarbern i 5…
Du behöver 0.5 l rödvin 1 st stjärnanis 1 st kanelstång 1 st vaniljstång 1,75 dl strösocker 1 st lime 500 g jordgubbar 125 g…
Du behöver 3 st ekologiska citroner 2 kg socker 2 l vatten 32 g citronsyra Gör så här 1 Tvätta citronerna och skiva dem. Lägg…
Du behöver 1 kg rabarber 3 dl vatten 4 dl strösocker Gör så här 1 Skölj och ansa rabarbern och skär i bitar. Koka upp…
Du behöver 4 l saft stora fläderblomsklasar citroner 100 g citronsyra 2.5 l strösocker 3 l kokande vatten Gör så här 1 Skölj blommorna väl…
Du behöver 1.5 kg jordgubbar 500 g nektariner snittad vaniljstång citron 1.5 kg strösocker Gör så här 1 Skölj, ansa och skär jordgubbarna i bitar….