Safta & sylta

  • Plommonmarmelad med kanel och vanilj

    Sensommarens pärla heter plommon. Men säsongen är kort, så passa på att ta vara på skörden. Genom att koka marmelad kan du njuta av plommonen lite längre. Här får marmeladen extra smak av kanel och vanilj.

  • Syrensaft

    Syrensaften är inte bara god utan också ljuvligt vacker i färgen. ­Saften har kort hållbarhet i kylen, så frys ­gärna in den i burkar och ta fram efter hand.

  • Björnbärsmarmelad med vanilj

    Att koka egen marmelad är både enkelt och roligt. Dessutom kan du experimentera med olika smaksättare. Här har vi parat ihop björnbären med god vanilj.

  • Hallon- och lakritssylt

    Vår goda hallonsylt får udd med lakrits. Måste provas!

  • Jordgubbssylt med smak av vanilj

    Du behöver 1 kg jordgubbar 1 st vaniljstång 0.5 dl pressad citronsaft 6 dl syltsocker Gör så här 1 Skölj, rensa och skiva jordgubbarna. Placera…

  • Syrad rabarber

    Du behöver 2,5 dl rabarber delad i bitar Lag 0,25 dl ättika 12% 0.25 dl äppelcidervinäger 1 msk flytande honung 0.5 dl strösocker 1.5 dl…

  • Fläder och rabarbersnaps

    Du behöver 2 st rabarberstjälkar 6 st fläderblomsklasar 0.5 dl strösocker 5 dl brännvin special Gör så här 1 Ansa och dela rabarbern i 5…

  • Bärsoppa med jordgubbsblommor

    Du behöver 0.5 l rödvin 1 st stjärnanis 1 st kanelstång 1 st vaniljstång 1,75 dl strösocker 1 st lime 500 g jordgubbar 125 g…

  • Lemonad

    Du behöver 3 st ekologiska citroner 2 kg socker 2 l vatten 32 g citronsyra Gör så här 1 Tvätta citronerna och skiva dem. Lägg…

  • Thess goda rabarbersaft

    Du behöver 1 kg rabarber 3 dl vatten 4 dl strösocker Gör så här 1 Skölj och ansa rabarbern och skär i bitar. Koka upp…

  • Flädersaft

    Du behöver 4 l saft stora fläderblomsklasar citroner 100 g citronsyra 2.5 l strösocker 3 l kokande vatten Gör så här 1 Skölj blommorna väl…

  • Jordgubbssylt med nektariner

    Du behöver 1.5 kg jordgubbar 500 g nektariner snittad vaniljstång citron 1.5 kg strösocker Gör så här 1 Skölj, ansa och skär jordgubbarna i bitar….

Scroll to Top