RECEPT FRÅN HJ

Persika- och marängpaj

Pajen innehåller persikocurd som du gör efter receptet nedan.

Av . Foto: Thomas Carlén

Okänd
9 bitar

Du behöver

    Pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 dl strösocker
  • 125 g smör
  • 3 msk vatten
  • Persikokräm:

  • 1 st citron
  • 4 msk majsstärkelse
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl persikocurd se recept
  • 2 st äggulor
  • Maräng:

  • 2 st äggvitor
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 2 dl florsocker
  • Garnera med:

  • mynta
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Lägg vetemjöl, socker, bitar av smöret i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa bildas. Tillsätt vattnet och kör tills en degboll bildas.

2

Tryck ut pajdegen i formen med löstagbar botten, ca 23 cm i diameter. Ställ formen i kylen minst 30 minuter. Nagga botten och grädda i mitten av ugnen, ca 10 minuter.

3

Persikokräm: Skrubba citronen i varmt vatten. Torka av och riv skalet av citronen och pressa ur saften. Vispa samman majsstärkelse, vatten, socker och citronskal och pressad saft i en kastrull. Sjud blandningen på svag värme, tills den blir tjock som en kräm.

4

Vispa ner persikocurd och äggulor och låt krämen åter bli tjock. Den får inte koka! Låt krämen svalna i kallt vattenbad.

5

Bred ut krämen i pajskalet och låt pajen kallna igen i kylen.

6

Maräng: Vispa äggvitorna och citronsaft till hårt skum i en ren bunke med rena vispar. Tillsätt florsockret lite i taget och vispa ytterligare någon minut. Klicka eller spritsa marängen över citronkrämen och färgsätt marängen med en gasbrännare eller under grillelementet i ugnen. Garnera med mynta.


Passar till:

Recept