RECEPT FRÅN HJ

Lammköttbullar från Mellanöstern med tahiniyoghurt

Av . Foto: Carin Pålsson

Okänd
6 portioner

Du behöver

  • 500 g lammfärs
  • 1 st gul lök finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor pressade
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 0.5 kruka färsk persilja finhackad
  • 2 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk kanel
  • 2-3 nypa kardemumma
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 st citron finrivet skal
  • olivolja till stekning

Gör så här

Blanda ihop alla ingredienserna och forma till köttbullar. Stek bullarna i omgångar i olivolja tills de är genomstekta och fått en gyllene färg. 


Kommentar:
De här läckra köttbullarna kan serveras som snacks, med en grekisk sallad eller i pitabröd med tomat, rödlök, persilja och tzatziki.

Recept