Mellanönstern

Aprikosflan med apelsinblomsvatten

Det aromatiska apelsinblomsvattnet utvinns ur apelsinblommorna och passar perfekt med aprikoser och mandel. Finns i affärer med orientaliska varor och i välsorterade livsmedelsbutiker.

Kryddiga brödkakor

I Marocko ser man ofta platta brödkakor som strös med olika kryddblandningar innan de gräddas.

Hummus

Mellanösterns ?smör? och ett måste på mezebordet.

Falafel

Kikärtsbullar från Mellanöstern friteras vanligtvis, men att steka dem i olivolja går också bra. Falafel serveras ofta i pitabröd med grönsaker och hummus, men är också bra som plockrätt.

Spröda lammfärsrullar

Fyllda, spröda rullar med filodeg äts både i Mellanöstern, Nordafrika, Turkiet och Grekland. Rullarna är godaste nygräddade, men fungerar också bra att servera kalla.

Scroll to Top