Aprikosflan med apelsinblomsvatten

Det aromatiska apelsinblomsvattnet utvinns ur apelsinblommorna och passar perfekt med aprikoser och mandel. Finns i affärer med orientaliska varor och i välsorterade livsmedelsbutiker.

Du behöver

  • 1 st rulle kyld smördeg
  • 200 g mandelmassa
  • 1 st citron rivet skal
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk apelsinblomsvatten
  • 1 st burk konserverade aprikoser 400 gram
  • 25 g mandelspån
  • 1 msk flytande honung

Pensla med:

1 st ägg

Citronyoghurt:

4 dl turkisk yoghurt
1 st citron rivet skal
2 msk flytande honung

Ugn 225°

Gör så här

1

Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Vik upp en kant runt om.

2

Riv mandelmassan på rivjärnets grova sida och lägg den i en skål. Tillsätt citronskal, kanel och apelsinblomsvatten och blanda ihop med en gaffel.

3

Strö mandelmassan över degen. Låt aprikoserna rinna av och lägg på dem med den kupiga sidan upp. Strö på mandelspån och ringla över honung. Pensla degkanten med lätt uppvispat ägg.

4

Grädda mitt i ugnen, ca 18 minuter.

5

Blanda ingredienserna till yoghurten och servera till.


Kommentar:
Det aromatiska apelsinblomsvattnet utvinns ur apelsinblommorna och passar perfekt med aprikoser och mandel. Finns i affärer med orientaliska varor och i välsorterade livsmedelsbutiker.

Scroll to Top