Du behöver
- 25 g jäst
- 5 dl vatten
- 1 tsk salt
- 3 msk olivolja
- 1 tsk flytande honung
- 4 dl durumvete
- 7-8 dl vetemjöl
Pensla med:
olivolja
paprikapulver
sesamfrön
hela spiskumminfrön
flingsalt
Ugn 225°
Gör så här
Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, olivolja, honung och durumvete. Arbeta in vetemjölet, lite i taget, tills det blir en smidig deg. Låt jäsa under duk cirka 40 minuter.
Ta upp och knåda degen på mjölat bord. Dela den i 16 bitar och rulla till bollar. Kavla ut bollarna till rundlar som mäter 12–14 centimeter.
Lägg bröden på bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa under duk 20–25 minuter. Pensla bröden med olivolja. Pudra med lite paprikapulver genom en tesil. Strö över sesamfrö, lite spiskumminfrön och flingsalt.
Grädda mitt i ugnen, ca 12 minuter. Servera bröden nygräddade.
I Marocko ser man ofta platta brödkakor som strös med olika kryddblandningar innan de gräddas.