Kryddiga brödkakor

I Marocko ser man ofta platta brödkakor som strös med olika kryddblandningar innan de gräddas.

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk flytande honung
  • 4 dl durumvete
  • 7-8 dl vetemjöl

Pensla med:

olivolja
paprikapulver
sesamfrön
hela spiskumminfrön
flingsalt

Ugn 225°

Gör så här

1

Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, olivolja, honung och durumvete. Arbeta in vetemjölet, lite i taget, tills det blir en smidig deg. Låt jäsa under duk cirka 40 minuter.

2

Ta upp och knåda degen på mjölat bord. Dela den i 16 bitar och rulla till bollar. Kavla ut bollarna till rundlar som mäter 12–14 centimeter. 

3

Lägg bröden på bakpappersklädda plåtar. Låt jäsa under duk 20–25 minuter. Pensla bröden med olivolja. Pudra med lite paprikapulver genom en tesil. Strö över sesamfrö, lite spiskumminfrön och flingsalt.

4

Grädda mitt i ugnen, ca 12 minuter. Servera bröden nygräddade.


Kommentar:
I Marocko ser man ofta platta brödkakor som strös med olika kryddblandningar innan de gräddas.

Scroll to Top