Du behöver
- 500 g aubergine
- salt
- olivolja till stekning
- 2 st tomat
- 2 st vitlöksklyftor hackade
- 0,5 tsk spiskummin
- 0,75 tsk paprikapulver
- 2 msk hackad koriander
- 3 msk hackad persilja
- 1 msk pressad citronsaft
- peppar nymald
Gör så här
1
Skär auberginen i skivor på längden, cirka 1/2 centimeter tjocka. Strö över lite salt och låt dra, ca 30 minuter. Torka av vätskan.
2
Stek auberginen mjuk och gyllenbrun i rikligt med olivolja. Låt rinna av på hushållspapper. Skär skivorna i mindre bitar.
3
Skär ett kryss på toppen av tomaterna. Doppa dem i kokande vatten. Lyft upp och dra av skalet. Dela tomaterna och gröp ur kärnorna. Skär tomatköttet i mindre bitar.
4
Mixa alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Låt smakerna mogna innan servering. Servera röran rumstempererad.
Auberginedipp i någon form finns i alla länder runt Medelhavet.