Auberginedipp med tomat

Auberginedipp i någon form finns i alla länder runt Medelhavet.

Du behöver

  • 500 g aubergine
  • salt
  • olivolja till stekning
  • 2 st tomat
  • 2 st vitlöksklyftor hackade
  • 0,5 tsk spiskummin
  • 0,75 tsk paprikapulver
  • 2 msk hackad koriander
  • 3 msk hackad persilja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • peppar nymald

Gör så här

1

Skär auberginen i skivor på längden, cirka 1/2 centimeter tjocka. Strö över lite salt och låt dra, ca 30 minuter. Torka av vätskan.

2

Stek auberginen mjuk och gyllenbrun i rikligt med olivolja. Låt rinna av på hushållspapper. Skär skivorna i mindre bitar.

3

Skär ett kryss på toppen av tomaterna. Doppa dem i kokande vatten. Lyft upp och dra av skalet. Dela tomaterna och gröp ur kärnorna. Skär tomatköttet i mindre bitar.

4

Mixa alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Låt smakerna mogna innan servering. Servera röran rumstempererad.


Kommentar:
Auberginedipp i någon form finns i alla länder runt Medelhavet.

Scroll to Top