Du behöver
-
6 portioner
- 200 gram filodeg
- 450 gram potatis
- 1 gul lök
- 500 gram köttfärs
- 2 teskedar salt
- 1 tesked paprikapulver
- ½ tesked svartpeppar
- 1 matsked rapsolja
- 50 g + 25 g smält smör
- 1 ½ deciliter vatten Sallad
- 3 tomater
- 1 gurka
- 1 rödlök
- 1 grön paprika
- ½ deciliter persilja
- 3 matskedar olivolja
- 2 matskedar vitvinsvinäger
- 150 gram fetaost Ugn: 175°
Gör så här
Ta ut filodegen ur förpackningen och täck med en fuktig handduk, annars torkar degen och går sönder.
Skala potatis och lök. Tärna potatisen fint och hacka löken.
Blanda potatis, lök, köttfärs, salt, paprikapulver, peppar och olja.
Lägg ut ett degark och pensla med smör. Lägg en sträng med fyllning längs långsidan. Rulla ihop och snurra ihop till en spiral. Lägg i mitten av en smord form. Fortsätt med resten av degen och fyllningen.
Pensla med smör och tillaga mitt i ugnen i 45 minuter.
Koka upp vatten och 25 g smör och häll över bureken. Täck med bakduk. Låt stå rumsvarmt i 15 minuter.
Sallad: Skär alla grönsaker i bitar och blanda med olja och vinäger. Smula osten över och servera till bureken.