Spröda lammfärsrullar

Fyllda, spröda rullar med filodeg äts både i Mellanöstern, Nordafrika, Turkiet och Grekland. Rullarna är godaste nygräddade, men fungerar också bra att servera kalla.

Du behöver

  • 4 st ark kyld filodeg ca 30×40 cm

Fyllning:

1 st schalottenlök
1 st vitlöksklyfta
olivolja till stekning
200 g lammfärs
0,5 tsk kanel
0,5 tsk paprikapulver
0,5 tsk spiskummin
1 krm chiliflakes
0,5 dl hackad persilja
flingsalt
peppar nymald
1 dl fetaost smulad
3 msk ströbröd
1 st äggula liten

Pensla med:

50 g smör

Ugn: 225°

Gör så här

1

Fyllning: Hacka lök och vitlök. Fräs i olivolja utan att det tar färg. Tillsätt färsen och stek den smulig. Låt kryddorna fräsa med mot slutet. Ta pannan från värmen och blanda i persilja, salt, peppar, ost, ströbröd och äggula.

2

Täck filodegen med en fuktig kökshandduk så torkar den inte. Gör en rulle i taget. Dela varje filodegsark i fyra bitar. Fördela fyllningen som en sträng utmed ena kortsidan. Vik in långsidornas kanter och rulla ihop till rullar.

3

Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med smör. Grädda mitt i ugnen, ca 8 minuter. 


Kommentar:
Fyllda, spröda rullar med filodeg äts både i Mellanöstern, Nordafrika, Turkiet och Grekland. Rullarna är godaste nygräddade, men fungerar också bra att servera kalla.

Scroll to Top