RECEPT FRÅN HJ

Italiensk köttfärslimpa

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
6 portioner

Du behöver

  • 1 dl ströbröd
  • 1 msk potatismjöl
  • 1.5 dl vatten
  • 700 g köttfärs
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st ägg
  • 2 msk kalvfond
  • salt och peppar
  • Fyllning:

  • 5 st soltorkade tomater i olja
  • 1 dl basilikablad
  • 125 g mozzarellaost
  • 6 skiva salami
  • Ugnsbakade potatishalvor:

  • 800 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk sesamfrö
  • Sås:

  • 150 g champinjoner
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 1 tsk soja
  • 1 tsk sirap
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Blanda ströbröd, potatismjöl och vatten i en skål, och låt det svälla i 5 minuter. Blanda i färs, finhackad lök, ägg, fond, salt och peppar. Platta ut färsen, på en skärbräda, till en platta som är 30x20 cm.

2

Fyllning: Lägg på hackade tomater, basilikablad och mozzarellaost riven i bitar. Rulla ihop till en limpa och lägg den i smord ugnsform. Lägg på salamiskivorna.

3

Ugnsbakade potatishalvor: Tvätta och dela potatisen och lägg dem med snittytan upp runt köttfärslimpan. Pensla potatisen med olja och krydda med salt och peppar. Strö över sesamfrö. Tillaga i ugnen, 30 minuter.

4

Sås: Ansa och skiva svampen och fräs i en kastrull med smör. Strö över mjöl och späd med grädde, vatten och fond, och koka i 5 minuter. Rör då och då. Smaka av med soja, sirap, salt och peppar. Servera köttfärslimpan med ugnsbakade potatishalvor och sås.


Recept