RECEPT FRÅN HJ

Gremolatamarinerade grillade grönsaker

Den här salladen med grillade grönsaker och en fräsch dressing är ett gott tillbehör till det mesta som är grillat. Grönsakerna kan grillas och marineras i god tid, men ta fram dem från kylen en stund innan de ska serveras.

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
6 portioner

Du behöver

  • 3 st färska lökar
  • 1 st paprika gul
  • 1 st fänkål
  • 1 st aubergine
  • 1 st squash
  • 5 st tomater gärna plommontomater
  • olivolja till pensling
  • Gremolatamarinad:

  • 3 msk olivolja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 dl bladpersilja hackad
  • 1 st citron rivet skal och pressad saft
  • flingsalt, nymald peppar

Gör så här

1

Dela löken på mitten. Skär paprika, fänkål och aubergine i mindre bitar. Skiva squashen på snedden. Dela tomaterna.

2

Pensla grönsakerna med olja och grilla dem runt om över glöd tills de är mjuka och får fin färg. Tänk på att tomaterna har kortast grilltid.

3

Gremolatamarinad: Blanda olja, hackad vitlök, persilja, citronskal -och saft, salt och peppar. Blanda grönsakerna med marinaden. Låt marinera minst 1 timme, eller förvara i kylen över natten.


Recept