RECEPT FRÅN HJ

Fläskkotletter i thaisås

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • fläskkotletter
  • smör till stekning
  • salt
  • nymald peppar
  • 1 st citrongräs
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st burk kokosmjölk 400 ml
  • 2 msk fisksås
  • 1.5 msk riven färsk ingefära
  • 1 tsk sambal oelek
  • 65 g färsk babyspenat
  • 1 kruka koriander
  • Servera med:

  • jasminris eller basmatiris
  • limeklyftor

Gör så här

1

Bryn kotletterna på båda sidor i en stekpanna med smör. Salta och peppra. Ställ åt sidan. 

2

Finhacka citrongräset och vitlöken.

3

Blanda kokosmjölk, citrongräs, vitlök, fisksås, ingefära och sambal oelek i en gryta, och koka under lock, ca 5 minuter. 

4

Lägg i kotletterna, och koka under lock, ca 10 minuter. Vänd ner spenaten och rör tills den sjunkit ihop. Strö över hackad koriander.

 


Kommentar:
Med en burk kokosmjölk och lite asiatiska kryddor är det enkelt att trolla fram en krämig thaisås.

Recept // Fler fläskkotletterrecept