RECEPT FRÅN HJ

Fläskfilégryta med dragon

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner
2 röstande.

Du behöver

  • 600 gram fläskfilé
  • salt och peppar
  • 2 matskedar smör
  • 2 stycken vitlöksklyftor
  • 3 deciliter vispgrädde
  • 1 matsked kalvfond
  • 2 matskedar dijonsenap
  • 2 teskedar honung
  • 1 matsked dragon
  • 1 matsked pressad citronsaft
  • 1 matsked maizena redning
  • Rostade rotfrukter:

  • 500 gram sötpotatis
  • 300 gram palsternacka
  • 600 gram potatis
  • 2 stycken rödlökar
  • 2 matskedar olivolja
  • salt och peppar
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Putsa köttet och skär det i skivor. Salta och peppra. Bryn köttet på båda sidor i en stekpanna med smör.

2

Tillsätt pressad vitlök, grädde, fond, senap, honung, dragon och citronsaft, och koka i 15 minuter. Red av och smaka av med ev mer kryddor.

3

Rostade rotfrukter: Skala sötpotatis, palsternacka, potatis och lök och skär allt i bitar. Blanda med olja, salt och peppar och bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen tills de är mjuka och fått fin färg, ca 35 minuter. Servera till grytan.


Recept