RECEPT FRÅN HJ

Fläskfilégryta med dragon

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • salt och peppar
  • 2 msk smör
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk kalvfond
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 tsk honung
  • 1 msk dragon
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 msk maizena redning
  • Rostade rotfrukter:

  • 500 g sötpotatis
  • 300 g palsternacka
  • 600 g potatis
  • 2 st rödlökar
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Putsa köttet och skär det i skivor. Salta och peppra. Bryn köttet på båda sidor i en stekpanna med smör.

2

Tillsätt pressad vitlök, grädde, fond, senap, honung, dragon och citronsaft, och koka i 15 minuter. Red av och smaka av med ev mer kryddor.

3

Rostade rotfrukter: Skala sötpotatis, palsternacka, potatis och lök och skär allt i bitar. Blanda med olja, salt och peppar och bred ut på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen tills de är mjuka och fått fin färg, ca 35 minuter. Servera till grytan.


Recept