RECEPT FRÅN HJ

Chorizopaj med potatis

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
6 portioner

Du behöver

    Pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning:

  • 2 st chorizo
  • 1 st gul lök
  • 1 msk smör
  • 400 g kokt färskpotatis kall
  • 0.5 dl hackad persilja
  • 1 st röd paprika
  • 2 dl riven mozzarella
  • 3 st ägg
  • 2 dl mjölk
  • 0.5 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • Garnera med:

  • persilja
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Hacka ihop mjöl med smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, 24 cm i diameter. Ställ kallt i 30 minuter. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.

2

Skiva korven och skala och hacka löken. Fräs korv och lök i smör i stekpanna. Skiva potatisen. Lägg lök, korv och potatis i pajformen.

3

Strö över persilja och lägg på skivad paprika. Strö över mozzarella. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och peppar och häll i formen. Grädda i ca 30 minuter tills äggstanningen stelnat. Garnera med persilja.


Kommentar:
Mjäll färskpotatis, kryddstark korv och mozzarella. Här har vi en paj som kommer att lagas mer än en gång.

Recept