RECEPT FRÅN HJ

Choklad de luxe

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
0 Ingen enhet / tomt
0 röstande.

Du behöver

    Brownie:

  • 75 gram smör
  • 1,75 deciliter strösocker
  • 1 matsked crème fraîche
  • 1 styck ägg
  • 1 deciliter vetemjöl
  • 0.5 teskedar bakpulver
  • 1 tesked vaniljsocker
  • 0.5 deciliter kakao
  • Mjölkchokladkräm:

  • 300 gram mjölkchoklad
  • 1.5 deciliter turkisk yoghurt
  • 1.5 deciliter vispgrädde
  • 3 stycken äggulor
  • Garnera med:

  • mango
  • hallon
  • vit choklad
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Brownie: Rör rumsvarmt smör och socker smidigt. Rör i crème fraiche och ägg. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao och sikta ner i smeten. Blanda om.

2

Brownie: Rör rumsvarmt smör och socker smidigt. Rör i crème fraiche och ägg. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao och sikta ner i smeten. Blanda om.

3

Brownie: Rör rumsvarmt smör och socker smidigt. Rör i crème fraiche och ägg. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao och sikta ner i smeten. Blanda om.

4

Smörj en sockerkaksform 1 1/2 l och lägg bakplåtspapper i botten. Häll i smeten och grädda i 20 minuter. Kakan ska vara lite kladdig. Låt kallna.

5

Mjölkchokladkräm: Smält chokladen i en skål över vattenbad. Ta den av värmen och rör i lite av yoghurten så det blandas väl. Rör i resten av yoghurten, vispad grädde och äggulorna. 

6

Ta upp brownien och gör ren formen. Klä den med plastfolie och lägg tillbaka brownien. Häll i chokladkrämen och ställ i frys i 4 timmar. 

7

Ta fram ca 30 minuter innan servering. Tärna mango och blanda med hallon och lägg runt om. Garnera med flisad vit choklad.


Kommentar:
Tre sorters choklad gör denna dessert till en njutning.

Recept