RECEPT FRÅN HJ

Avokadoplättar med räkröra

Av . Foto: Karin Mönefors

Okänd
4 portioner
2 röstande.

Du behöver

  • 1 styck avokado
  • 4 stycken ägg
  • 1 styck lime rivet skal
  • salt och peppar
  • 2 matskedar smält smör
  • Räkröra:

  • 500 gram räkor med skal
  • 1 deciliter crème fraîche
  • 2 matskedar sweet chilisås
  • 1 matsked hackad koriander
  • 1 tesked rivet limeskal
  • salt och peppar

Gör så här

1

Dela, kärna ur och mosa avokadon med en gaffel. Blanda med uppvispade ägg, rivet limeskal, salt, peppar i en skål. Tillsätt smält smör och rör om.

2

Grädda plättar av smeten i en smord plättlagg. Grädda plättarna tills smeten stelnat, vänd och grädda på den andra sidan. Lägg upp och låt svalna. Förvara i en plastlåda. Servera med räkröra.

3

Räkröra: Skala räkorna. Vispa crème fraichen hårt och blanda med sweet chilisås, koriander, limeskal, salt och peppar. Vänd ner räkorna. Förvara i burk med lock.


Recept