RECEPT FRÅN HJ

Älggryta med Guinness och vinterrötter

Vad är väl mer rätt när höstmörkret sänker sig över oss än en mustig köttgryta? Receptet är till 4-6 personer.

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
6 portioner

Du behöver

  • 1 kg grytbitar av älg benfria
  • smör
  • salt
  • nymald peppar
  • 2 st gula lökar
  • 3 st morötter
  • 2 st palsternackor
  • 1 bitar rotselleri
  • 10 st enbär stötta
  • 1 msk torkad timjan
  • 2 st lagerblad
  • 2.5 msk vetemjöl
  • 3 dl Guinness
  • 4 dl vatten
  • 2 msk viltfond
  • Servera med:

  • Honungstranbär se relaterat recept
  • potatismos

Gör så här

1

Skär köttet i bitar, 3x3 centimeter. Bryn det i smör i en stekpanna, i omgångar. Krydda med salt och peppar. Ställ åt sidan.

2

Skala och skiva löken. Skala rotfrukterna och skär i grova bitar.

3

Fräs grönsakerna i smör i en gryta. Blanda i kött och kryddor. Rör i mjölet. Häll på guiness, vatten och fond.

4

Koka sakta under lock tills köttet är mört, 1 1/4–1 1/2 timme. Smaka av med salt och peppar.


Passar till:

Recept