Du behöver
- 500 g falukorv
- 1 st gul lök
- 2 msk smör
- 1,5 tsk currypulver
- 1,5 tsk spiskummin
- 2 tsk vetemjöl
- 1 dl chilisås av ketchuptyp
- 2 dl mjölk
- 3 dl grädde
- 2 msk olja raps- eller majsolja
- salt
- 2 msk persilja hackad koriander eller persilja
Till servering
4 prt couscous kokt bulgur eller couscous
fefferoni
Gör så här
Ta bort korvskinnet och skär falukorven i fina strimlor.
Skala, dela och skiva löken. Fräs löken i smöret cirka 3 minuter. Strö över currypulvret och spiskummin och fräs under omrörning cirka 1 minut. Pudra över vetemjölet och rör om. Blanda i chilisåsen. Tillsätt mjölk och grädde och koka upp under omrörning. Sjud såsen cirka 5 minuter.
Fräs korvstrimlorna i oljan i en djup stekpanna så att de får fin färg, cirka 3 minuter. Häll över såsen och låt allt bli genomvamt. Smaka av med salt.
Garnera med koriander. Servera med bulgur och fefferoni.