Korv stroganoff från Tunisien

Du behöver 500 g falukorv 1 st gul lök 2 msk smör 1,5 tsk currypulver 1,5 tsk spiskummin 2 tsk vetemjöl 1 dl chilisås av...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g falukorv
  • 1 st gul lök
  • 2 msk smör
  • 1,5 tsk currypulver
  • 1,5 tsk spiskummin
  • 2 tsk vetemjöl
  • 1 dl chilisås av ketchuptyp
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl grädde
  • 2 msk olja raps- eller majsolja
  • salt
  • 2 msk persilja hackad koriander eller persilja

Till servering

4 prt couscous kokt bulgur eller couscous
fefferoni

Gör så här

1

Ta bort korvskinnet och skär falukorven i fina strimlor.

 

2

Skala, dela och skiva löken. Fräs löken i smöret cirka 3 minuter. Strö över currypulvret och spiskummin och fräs under omrörning cirka 1 minut. Pudra över vetemjölet och rör om. Blanda i chilisåsen. Tillsätt mjölk och grädde och koka upp under omrörning. Sjud såsen cirka 5 minuter.

 

3

Fräs korvstrimlorna i oljan i en djup stekpanna så att de får fin färg, cirka 3 minuter. Häll över såsen och låt allt bli genomvamt. Smaka av med salt.

4

Garnera med koriander. Servera med bulgur och fefferoni. 


Kommentar:
Klassikern korv stroganoff uppdaterad med smaker från Tunisien. Välj gärna falukorv med hög kötthalt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top