Fläskkotlett med rostade grönsaker

Du behöver 4 st paprika röda eller gula 1 st rödlök i klyftor 2 st vitlöksklyftor skivade 2 st zucchini 1 msk olivolja 150 g...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st paprika röda eller gula
  • 1 st rödlök i klyftor
  • 2 st vitlöksklyftor skivade
  • 2 st zucchini
  • 1 msk olivolja
  • 150 g haricots verts frysta
  • 2 dl crème fraîche
  • citron rivet skal från 1
  • 1 msk olivolja
  • 4 st fläskkotletter
  • smör till stekning
  • salt och peppar

Gör så här

1
Värm ugnen till 200 grader. Rensa och skär paprika i bitar. Lägg i långpanna med rödlök, vitlök och zucchini, ringla på olivolja, rör om.

2
Ugnsrosta i 20 minuter. Låt bönorna rosta med de sista 5. Salta och peppra. Rör under tiden ihop creme fraiche, citronskal, olja och salt.

3
Stek fläskkotletterna 3–4 minuter på varje sida i smör och olja, salta, peppra och ös dem flitigt. Servera med grönsaker och sås.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 415, Fett 23 g, Kolhydrater 14 g, Fibrer 7 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top