Minipajer med kyckling och saffran

Du behöver 1 st smördeg paket kyld 0.5 st lök hackad gul 1.5 dl kycklingkött Kronfågel finhackat grillat salt och peppar 0.5 st saffran (0,25...

Tillagningstid: 25 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 1 st smördeg paket kyld
  • 0.5 st lök hackad gul
  • 1.5 dl kycklingkött Kronfågel finhackat grillat
  • salt och peppar
  • 0.5 st saffran (0,25 g)
  • 0.5 dl hot sweet chilisauce
  • 2 st ägg mindre
  • 1.5 dl crème fraîche
  • 1 dl riven ost
  • smör till stekning
  • Aluminumformar

Gör så här

1
Stek löken mjuk i smör, tillsätt grillat kycklingkött, saffran och chilisauce. Låt alltsammans puttra samman i ett par minuter. Låt svalna något. Rulla ut smördegen och sporra ut 12 kvadrater. Klä formarna med smördegen. Nagga väl och fördela i fyllningen. Strö över ost. Vispa samman ägg med creme fraiche, krydda något med salt, peppar och häll över fyllningen i formarna. Grädda i 200° C i 12-15 minuter.

2

3
Smaklig måltid!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top