Du behöver
- 1 st gul lök
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 st morot
- 1 st röd paprika
- olivolja att steka i
- 1.5 tsk curry
- 1.5 tsk spiskummin malen
- färsk basilika
- 2 st lagerblad
- 1 st burk krossade tomater (400 g)
- 14 dl vatten
- 3 tärning grönsaksbuljong
- 1 dl röda linser
- salt, svartpeppar
Gör så här
1
Hacka lök och vitlök, skär morot och paprika i små tärningar. Fräs grönsakerna i olja utan att de tar färg. Låt curry och spiskummin fräsa med en stund. Tillsätt hackad basilika, lagerblad, krossade tomater, vatten och buljongtärningar.
2
Koka soppan under lock i cirka 15 minuter.
3
Tillsätt linserna och koka ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Det här är ett läsarrecept inskickat av Gun Andersson från Sundyberg, provlagat av Icakuriren.
Tips! Strö gärna på smulad fetaost vid serveringen.