Vaxbönor med tomatgryta

Du behöver 500 g vaxbönor ansade 4 st nypotatis skrapade och delade i kvartar 2 st vitlök skivade klyftor 0.5 dl olivolja 400 g cocktailtomater...

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g vaxbönor ansade
  • 4 st nypotatis skrapade och delade i kvartar
  • 2 st vitlök skivade klyftor
  • 0.5 dl olivolja
  • 400 g cocktailtomater färska
  • 10 st basilikablad hackade
  • salt och nymalen svartpeppar
  • basilikablad till garnering

Gör så här

1
Koka potatis (15 min) och bönor (5–6 min) var för sig i lättsaltat vatten. Fräs vitlöken lite lätt i oljan i en stor kastrull eller gryta. Lägg i tomater, basilika, salt och svartpeppar efter smak. Låt detta stå och puttra i cirka tio minuter.

2
Häll av potatis och bönor och blanda med tomatsåsen. Låt allt stå och ta smak av varandra i fem minuter. Servera grytan till all sorts grillat kött och fisk eller som den är. Koka potatis (15 min) och bönor

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top