Lax i folie Asian style

Du behöver 4 prt äggnudlar eller jasminris 130 g bladspenat färsk 2 msk japansk soja 4 bitar laxfilé skinn- och benfri, ca 500 gram salt...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 prt äggnudlar eller jasminris
  • 130 g bladspenat färsk
  • 2 msk japansk soja
  • 4 bitar laxfilé skinn- och benfri, ca 500 gram
  • salt
  • 2 st chili urkärnade, finhackade
  • 2 st vitlöksklyftor finhackade
  • 2 st lime det yttersta rivna skalet
  • 10 cm ingefära skalad

Gör så här

1
1 Sätt ugnen på 200 grader. Koka nudlar eller ris enligt anvisning på förpackningen.

2
2 Blanda spenaten med sojan och fördela på fyra stora bitar ugnsfolie. Lägg på laxen, och salta lätt, strö över chili, vitlök och limeskal. Riv ingefäran och pressa saften ur rivet, det ska bli cirka 2 msk som fördelas över laxbitarma. Vik ihop folien till paket, lägg i ugnsform och sätt in i ugnen i 10–15 minuter, beroende på tjocklek. Servera med nudlar eller ris och lime.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 590, Fett 19 g, Kolhydrater 63 g, Fibrer 4 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top