Läsar-recept

Blomkålsmos med Het Kycklingröra A la Husligahustrun

Du behöver Blomkålsmos: 1 st blomkålshuvud (gärna mellanstort) 2 msk smör 3 dl grädde äkta 5 skiva ost (för att binda ihop litegrann) salt vitpeppar...

Tillagningstid: 25 minuter
0 portioner

Du behöver

Blomkålsmos:

1 st blomkålshuvud (gärna mellanstort)
2 msk smör
3 dl grädde äkta
5 skiva ost (för att binda ihop litegrann)
salt vitpeppar

Kycklingröra A la Husligahustrun:

1 st kycklingfilé förp ca 400 gram
4 msk smör till stekning
1 msk Örtagårdskrydda
1 msk curry gärna med lite hetta i
2 tsk svartpeppar
1 krm cayennepeppar
1 msk soja
3 dl crème fraîche (kokbar)
salt

Gör så här

1
Moset:

2

3
Skär blomkålen i ganska små buketter och sätt dem i en kastrull. Häll på grädden och klicka i smöret. Låt puttra/koka så att det blir mjukt.Tag sedan kastrullen av spisen och mixa helt slätt. Tillsätt lite salt och 1 krm vitpeppar samt ostskivorna och rör om och smaka av. Salta efter smak.

4

5
Kycklingröra: (Lagas i gjutjärnspanna för den goda smakens skull!)

6

7
Stek fileèrna gyllenbruna i smör på ganska hög värme 2 min på varje sida. Skär varje filè i sex bitar och låt fräsa vidare tillsammans med kryddorna och sojan. Tillsätt Creme fraiche och tag pannan av spisen. Låt stå några minuter. Serveras gärna med en fräsch grönsallad.


Kommentar:
Använd gjutjärnspanna så får du mycket godare smak än med t.ex Teflon.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top