Yoghurtbröd med hasselnötter och tranbär

Du behöver 3 dl matyoghurt 2 dl kokhett vatten 25 g jäst 2 msk honung 1.5 tsk salt 2 dl hackade hasselnötter 2 dl torkade...

Du behöver

  • 3 dl matyoghurt
  • 2 dl kokhett vatten
  • 25 g jäst
  • 2 msk honung
  • 1.5 tsk salt
  • 2 dl hackade hasselnötter
  • 2 dl torkade tranbär
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 msk krossade tomater

Gör så här

1

Blanda yoghurt och hett vatten. Lös upp jästen i blandningen och tillsätt resten av ingredienserna. Spara lite av vetemjölet till utbakningen. Arbeta degen ca 10 minuter för hand eller 5–7 minuter i köksmaskin.

2

Låt degen jäsa övertäckt minst 1 timme. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt, den ska vara lite kladdig. Dela degen i 20 bitar. Lägg de kantiga bitarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa 30 minuter under bakduk.

3

Pudra bröden med mjöl och grädda mitt i ugnen på 250° i 5 minuter. Sänk värmen till 175° och grädda ytterligare 10 minuter. Låt svalna på galler.

Scroll to Top