RECEPT FRÅN HJ

Tomat- och färskpotatispizza

Lägg färskpotatisen på pizzan! Här ihop med solmogna tomater.

Av . Foto: Erik Karlsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

    Pizzadeg

  • 25 g jäst
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 4.5 dl vetemjöl
  • Sås

  • 1 dl crème fraîche
  • 2 tsk grovkornig senap
  • peppar
  • Fyllning

  • 2 dl riven mozzarella
  • 250 g kokt kall färskpotatis
  • 250 g cocktailtomater
  • 4 st salladslökar
  • Garnera med

  • gräslök och dill
  • Ugn: 250°

Gör så här

1

Pizzadeg: Smula jästen i en degskål. Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och mjöl och arbeta degen väl i maskin tills degen är smidig. Låt jäsa övertäckt i 45 minuter.

2

Kavla eller tryck ut degen på en plåt med bakplåtspapper.

3

Sås: Blanda crème fraiche med senap och peppar och bred över degen.

4

Fyllning: Strö över mozzarella. Skär potatisen i tunna skivor och lägg på den. Dela tomaterna och lägg ovanpå. Skiva salladslöken och strö ovanpå.

5

Grädda mitt i ugnen i 15 minuter. Strö över gräslök och dill.


Recept