RECEPT FRÅN HJ

Sparris med rökt lax och ägghummus

Här serverar jag den nykokta sparrisen tillsammans med en annorlunda hummus och kallrökt lax. Men också varmrökt lax, böckling eller pepparmakrill är gott till.

Av . Foto: Ove Lindfors

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 400 g skivad kallrökt lax
  • 500 g grön sparris
  • citron
  • dill
  • Ägghummus:

  • burk kikärter, 400 g
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 tsk grov skånsk senap
  • 2 msk pressad citron
  • 3 st hårdkokta ägg
  • 0,5 dl rödlök hackad
  • 3 msk hackad dill
  • 1 krm tabasco
  • salt

Gör så här

1

Hummus: Skölj kikärterna och låt rinna av. Mixa kikärter, crème fraiche, senap och citron. 

2

Skala och mosa äggen med en gaffel. Vänd ner ägg, lök och dill i röran. Smaka av med tabasco och salt.

3

Bryt av den nedre grova delen på sparrisstjälkarna. Koka dem nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten. Låt rinna av och lägg upp på tallrikar.

4

Servera med lax och hummus. Garnera med citron och dill.


Kommentar:
Här serverar jag den nykokta sparrisen tillsammans med en annorlunda hummus och kallrökt lax. Men också varmrökt lax, böckling eller pepparmakrill är gott till.

Recept