14 stycken
Du behöver
- 75 g smör
- 100 g mörk choklad
- 1 dl gräddfil
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 3 ½ dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 4 msk kakao
Frosting
100 g rumsvarmt smör
5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
100 g färskost
75 g vit choklad
75 g mörk choklad
Garnering
syrenblommor
Ugn: 175°
Gör så här
Smält smör och choklad i en kastrull under omrörning. Ta kastrullen av värmen och rör i gräddfil.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner smörsmeten i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och kakao och sikta ner i smeten.
Fördela smeten i muffinsformar, gärna i muffinsbleck. Grädda strax under mitten i ugnen i 15 minuter. Låt svalna.
Frosting: Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och färskost poröst. Fördela smeten i 2 skålar.
Smält chokladen var för sig och låt svalna. Rör ner vit choklad i den ena skålen och mörk choklad i den andra. Spritsa eller bred frostingen på muffinsen.
Garnering: Garnera med syrenblommor.