RECEPT FRÅN HJ

Somriga chokladmuffins

Lite kladdiga muffins toppade med chokladfrosting – kalas för alla gottegrisar. Dekorera med blommor så blir det riktigt sommarfint!

Av . Foto: Erik Karlsson

Okänd
14 stycken

Du behöver

  • 75 g smör
  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl gräddfil
  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao
  • Frosting

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 5 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g färskost
  • 75 g vit choklad
  • 75 g mörk choklad
  • Garnering

  • syrenblommor
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Smält smör och choklad i en kastrull under omrörning. Ta kastrullen av värmen och rör i gräddfil.

2

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner smörsmeten i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och kakao och sikta ner i smeten.

3

Fördela smeten i muffinsformar, gärna i muffinsbleck. Grädda strax under mitten i ugnen i 15 minuter. Låt svalna.

4

Frosting: Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och färskost poröst. Fördela smeten i 2 skålar.

5

Smält chokladen var för sig och låt svalna. Rör ner vit choklad i den ena skålen och mörk choklad i den andra. Spritsa eller bred frostingen på muffinsen.

6

Garnering: Garnera med syrenblommor.


Recept