Du behöver
- 1.5 kg rotselleri
- 1 msk rapsolja
- 0.5 tsk salt
Griljera med:
2 msk dijonsenap
1 msk ljus sirap
1 st äggula
0.5 msk potatismjöl
1 dl hackad persilja
1.5 msk ströbröd
kryddnejlikor
Ugn: 175°/225°
Gör så här
Skär bort skalet på sellerin med kniv. Lägg sellerin i en ugnsform. Gnid och gnid in den med olja och salt. Tillaga mitt i ugnen på 175º tills sellerin är mjuk helt igenom, ca 2 timmar. Känn med en provsticka. Höj ugnstemperaturen till 225º.
Griljering: Blanda senap, sirap, äggula, potatismjöl och persilja. Häll eller bred blandningen över sellerin. Strö på ströbröd och stick in nejlikor. Griljera i övre delen av ugnen tills ytan har fin färg, ca 10 minuter.