RECEPT FRÅN HJ

Räksallad med avokado

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 500 g räkor med skal
  • 8 st körsbärstomater
  • 1 st avokado
  • 10 cm gurka
  • 0.5 st baguette liten
  • 2 msk olivolja
  • 100 g färskrökt lax
  • 100 g löjrom
  • Majonnäs:

  • 1 st äggula
  • 1.5 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1.5 dl rapsolja
  • salt peppar
  • Garnera med:

  • dill
  • Ugn: 225°

Gör så här

1
Majonnäs: Blanda äggula, vinäger och senap i en skål. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning. Smaka av med salt och peppar.
2
Skala räkorna. Halvera tomaterna. Dela och skär avokadon i bitar. Skala och tärna gurkan.
3
Skiva baguetten tunt och pensla skivorna med olja. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grilla i ugnen tills de fått fin färg.
4
Lägg upp räkor, tomater, avokado, gurka, lax, löjrom och bröd vackert på tallrikar. Spritsa eller klicka på majonnäs och garnera med dill.

Recept