Räksallad med avokado

Du behöver 500 g räkor med skal 8 st körsbärstomater 1 st avokado 10 cm gurka 0.5 st baguette liten 2 msk olivolja 100 g...

Du behöver

  • 500 g räkor med skal
  • 8 st körsbärstomater
  • 1 st avokado
  • 10 cm gurka
  • 0.5 st baguette liten
  • 2 msk olivolja
  • 100 g färskrökt lax
  • 100 g löjrom

Majonnäs:

1 st äggula
1.5 tsk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1.5 dl rapsolja
salt peppar

Garnera med:

dill

Ugn: 225°

Gör så här

1
Majonnäs: Blanda äggula, vinäger och senap i en skål. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning. Smaka av med salt och peppar.

2
Skala räkorna. Halvera tomaterna. Dela och skär avokadon i bitar. Skala och tärna gurkan.

3
Skiva baguetten tunt och pensla skivorna med olja. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grilla i ugnen tills de fått fin färg.

4
Lägg upp räkor, tomater, avokado, gurka, lax, löjrom och bröd vackert på tallrikar. Spritsa eller klicka på majonnäs och garnera med dill.

Scroll to Top