Du behöver
- 500 g räkor med skal
- 8 st körsbärstomater
- 1 st avokado
- 10 cm gurka
- 0.5 st baguette liten
- 2 msk olivolja
- 100 g färskrökt lax
- 100 g löjrom
Majonnäs:
1 st äggula
1.5 tsk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1.5 dl rapsolja
salt peppar
Garnera med:
dill
Ugn: 225°
Gör så här
1
Majonnäs: Blanda äggula, vinäger och senap i en skål. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning. Smaka av med salt och peppar.
2
Skala räkorna. Halvera tomaterna. Dela och skär avokadon i bitar. Skala och tärna gurkan.
3
Skiva baguetten tunt och pensla skivorna med olja. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grilla i ugnen tills de fått fin färg.
4
Lägg upp räkor, tomater, avokado, gurka, lax, löjrom och bröd vackert på tallrikar. Spritsa eller klicka på majonnäs och garnera med dill.