Räkpaj

Du behöver Pajdeg: 2.5 dl vetemjöl 1 msk torkad dill 100 g smör 2 msk vatten Fyllning: 300 g räkor med skal 0.5 st purjolök...

Du behöver

Pajdeg:

2.5 dl vetemjöl
1 msk torkad dill
100 g smör
2 msk vatten

Fyllning:

300 g räkor med skal
0.5 st purjolök
1 msk smör
2 dl gröna ärter

Äggstanning:

3 st ägg
2 dl matlagningsgrädde
2 msk dill färsk, hackad
salt, svartpeppar

Servera med:

sallad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Pajdeg: Lägg mjöl, dill och smöret i bitar i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt vatten och kör tills det bildas en degboll. Tryck ut pajdegen i en pajform, ca 20 cm i diameter. Täck med plastfolie och låt stå i kylen, ca 30 minuter. Nagga pajdegen och förgrädda mitt i ugnen i 10 minuter.

2
Fyllning: Skala räkorna. Skölj och skiva purjolöken. Fräs purjolöken mjuk i en stekpanna med smör. Blanda purjolök, ärter och räkor (spara några till garnering) och lägg i pajskalet.

3
Äggstanning: Vispa samman ägg, grädde, dill, salt och peppar och häll i pajformen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter. Garnera med räkor och servera med sallad.

Scroll to Top