RECEPT FRÅN HJ

Rabarberbullar med kardemumma

Saftiga bullar med ljuvlig smak av kardemumma och rabarber. Passar perfekt till både kaffe och saft. Mums!

Av . Foto: Erik Karlsson

Okänd
20 stycken

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 2.5 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 7.5 dl vetemjöl
  • Fyllning

  • 150 g hackad rabarber
  • 3 msk strösocker
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Pensling och garnering

  • uppvispat ägg
  • pärlsocker
  • mandelspån
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Smula ner jästen i en degskål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp.

2

Tillsätt ägg, smöret i bitar, socker, salt, kardemumma och mjöl. Arbeta degen smidig i maskin. Låt jäsa övertäckt i 45 minuter.

3

Fyllning: Koka ihop rabarber och socker i 5 minuter. Låt svalna. Rör ihop smör, socker och vaniljsocker.

4

Ta upp degen på ­mjölat bakbord och dela den i 2 bitar. Kavla ut varje till en platta, 50 x 30 cm. Bred på smörfyllningen och rulla ihop.

5

Skär i bitar och ställ i formar. Låt jäsa övertäckta i 40 minuter.

6

Tryck en liten grop i varje bulle och lägg i en klick rabarber.

7

Pensling och ­garnering: Pensla med ägg och strö över pärlsocker och mandelspån.

8

Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.


Recept