RECEPT FRÅN HJ

Potatis- och ostbullar

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
6 portioner

Du behöver

  • 1 kg potatis
  • 75 g ost
  • 2 st ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • salt peppar
  • 2 msk smör
  • Svampfräs:

  • 300 g skogschampinjoner
  • 1 st rödlök
  • 1 msk smör
  • 1 st äpple
  • 100 g grönkål

Gör så här

1
Skala och koka potatisen mjuk. Häll av vattnet och ånga potatisen torr. Mosa den med en potatisstöt. Blanda i riven ost, ägg och mjöl, salt och peppar. Känns smeten kladdig så tillsätt lite mer mjöl.
2
Forma platta bullar av moset och stek dem i en stekpanna med smör, 3–4 minuter per sida.
3
Svampfräs: Ansa och skär svampen i kvartar. Skala och hacka löken. Fräs svamp och lök i en stekpanna med smör. Kärna ur och tärna äpplet grovt. Ta bort grova delar från grönkålen, och strimla grönkålen. Blanda ner äpple och grönkål i svampfräset och fräs ett par minuter. Salta och peppra. Servera till potatisbullarna.

Recept