RECEPT FRÅN HJ

Pizza med flankstek och mozzarella

Prova gärna annat kött på pizzan. Rökt renkött och Västerbottensost smakar fantastiskt!

Av . Foto: Betina Hastoft

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • deg
  • 12 g jäst
  • 1.25 dl Ljummet vatten
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl vetemjöl
  • Topping

  • 200 g flankstek
  • 15 g smör
  • salt och peppar
  • 2 dl vatten
  • 2 dl färdig pizzasås
  • 3 st stora kokta potatisar
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • 1 tsk garam masala
  • 125 g riven mozzarella
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 2 msk olivolja
  • Garnera med

  • färsk timjan
  • Ugn: 250º

Gör så här

1

Deg: Rör ut jästen i ljummet vatten. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en smidig deg. Jäs under bakduk cirka 30 minuter.

2

Topping: Bryn köttet i smör i en gryta. Salta och peppra. Häll på vattnet och sjud köttet tills det är mört, ca 1,5 timmar. Strimla köttet.

3

Dela degen i fyra delar och lägg dem på mjölat bakbord. Forma degbitarna till rundlar och kavla ut tills degen är tunn.

4

Lägg på pizzasåsen. Skiva potatisarna tunt och lägg på dem och köttet. Strö över citronskal och eventuellt garam masala. Fördela osten över och krydda med timjan. Droppa över olivolja.

5

Baka pizzorna i mitten av ugnen 12–15 minuter. Garnera med lite färsk timjan.


Recept