RECEPT FRÅN HJ

Parmesanstuvade makaroner med stekt chorizo

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
4 portioner

Du behöver

    Stuvade makaroner

  • 300 g makaroner
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraîche
  • 200 g färskriven parmesanost
  • 2 msk hackad färsk basilika
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Stekt färsk chorizo med stekta tomater

  • 400 g färsk chorizo
  • 2 msk olivolja
  • 200 g körsbärstomater
  • 0.5 kruka basilika
  • 0.5 dl urkärnade svarta oliver
  • Garnera med

  • basilika
  • riven parmesanost
  • rivet citronskal
  • Servera med

  • sallad

Gör så här

1

Koka makaronerna enligt anvisningarna på förpackningen men ca 1 minut kortare.

2

Koka upp grädden tillsammans med crème fraiche i en kastrull. Tillsätt makaronerna. Vänd ner riven ost samt hackad basilika. Smaka av med salt och peppar.

3

Dra skinnet av korvarna och dela innehållet i mindre ­bitar. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs korven krispig.

4

När korven fått lite färg, vänd ner tomaterna och rör runt så att de blir jämnt tillagade. Tillsätt hackad basilika. Ta av från värmen och blanda ner oliver.

5

Servera de stuvade makaronera tillsammans med den stekta korvblandningen. ­Garnera med basilika, färskriven parmesanost och lite riven citron.


Recept