Du behöver
- 500 g fläskfilé
- salt och peppar
- 0.5 dl olivolja
- 2 st chorizo
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk tomatpuré
- 0.5 g saffran
- 2 st lagerblad
- 5 dl vatten
- 1 st köttbuljongtärning
- 2 dl risottoris
- 3 dl ärter
- 2 st strimlade grillade paprikor på burk
- persilja
- 200 g padrones
- 2 msk olivolja
- flingsalt
Gör så här
1
Putsa och skär filén i skivor. Krydda med salt och peppar. Stek i 2 msk olja 3 minuter per sida. Ta upp ur pannan. Skiva chorizon och stek i olja 3 minuter. Ta upp ur pannan.
2
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i 2 msk olja i ett par minuter. Tillsätt tomatpuré, saffran och lagerblad och fräs lite till.
3
Koka upp vatten och buljongtärning i en kastrull. Rör ner ris och buljong i lökfräset. Småkoka under lock i 15 minuter.
4
Rör ner fläskfilé, chorizo, ärter och paprika. Småkoka i 5 minuter. Toppa med persilja.
5
Stek padrones i olja på hög värme i 3 minuter. Krydda med flingsalt och servera till paellan.