RECEPT FRÅN HJ

Paella med fläskfilé och padrones

Av . Foto: Erik Karlsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 500 g fläskfilé
  • salt och peppar
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 st chorizo
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk tomatpuré
  • 0.5 g saffran
  • 2 st lagerblad
  • 5 dl vatten
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 2 dl risottoris
  • 3 dl ärter
  • 2 st strimlade grillade paprikor på burk
  • persilja
  • 200 g padrones
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt

Gör så här

1

Putsa och skär filén i skivor. Krydda med salt och peppar. Stek i 2 msk olja 3 minuter per sida. Ta upp ur pannan. Skiva chorizon och stek i olja 3 minuter. Ta upp ur pannan.

2

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i 2 msk olja i ett par minuter. Tillsätt tomatpuré, saffran och lagerblad och fräs lite till.

3

Koka upp vatten och buljongtärning i en kastrull. Rör ner ris och buljong i lökfräset. Småkoka under lock i 15 minuter.

4

Rör ner fläskfilé, chorizo, ärter och paprika. Småkoka i 5 minuter. Toppa med persilja.

5

Stek padrones i olja på hög värme i 3 minuter. Krydda med flingsalt och servera till paellan.


Recept