RECEPT FRÅN HJ

Nachos med salsa roja

Duka upp en stor plåt som alla kan plocka ifrån. Pricken över i är den goda tomatsåsen.

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • förkokta majskolvar
  • En påse nachos 200 gram
  • 1 burk svarta bönor 400 gram
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 250 g mozzarella
  • Salsa roja

  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk råsocker
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 1 burk hela plommontomater 400 g
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Topping

  • 2 st tomater
  • 1 st avokado
  • 1 st jalapeno
  • Garnera med

  • koriander
  • Servera med

  • gräddfil

Gör så här

1

Dela majskolvarna i 3–4 bitar per kolv. Om de är råa, koka dem i lättsaltat vatten tills de är mjuka.

2

Lägg nachochipsen i en bakplåtspappersklädd långpanna. Skölj bönorna noga och låt rinna av.

3

Salsa roja: Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp oljan i en liten gryta och fräs löken blank och smidig utan att den får färg. Tillsätt socker och blanda ner vinäger. Tillsätt tomaterna och mosa dem grovt. Smaka av med salt och peppar. Koka i ca 5 minuter.

4

Blanda bönor, spiskummin och 1 dl sås. Fördela bönröran på chipsen. Riv mozzarellan i stora bitar och fördela över röran. Grädda strax under ugnens mitt i 5–7 minuter.

5

Topping: Finhacka tomaterna och blanda med resterande mängd sås. Ta ut plåten och klicka på tomatsåsen.

6

Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Lägg bitarna på plåten. Kärna ur och skiva jalapeñon och fördela på plåten. Lägg majskolvarna på kanten av plåten.

7

Klipp över koriander. Servera tacoplåten med gräddfil.


Recept