RECEPT FRÅN HJ

Kotletter med bacon- och svampsås

Kotletter i läcker sås med bacon och svamp. Rostad klyftpotatis smakar gott till.

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 140 g skivat bacon
  • 4 st fläskkotletter ca 700 gram
  • salt och svartpeppar
  • smör till stekning
  • 200 g skogschampinjoner
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st tomater
  • 3 msk hackad persilja
  • 2 dl vatten
  • 3 msk kalvfond
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk majsstärkelse
  • Servering

  • rostad klyftpotatis
  • rostade tomater

Gör så här

1

Stek baconet knaprigt. Låt rinna av på papper och dela i bitar.

2

Snitta kotletterna lätt i sidan och krydda med salt och peppar. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn kotletterna runt om. Ta upp dem.

3

Skiva svampen. Skala och finhacka vitlöken. Tärna tomaterna.

4

Hetta upp smör och stek svamp och vitlök blanka. Ta undan halva mängden till topping.

5

Vänd ner tomater, bacon och persilja. Tillsätt vatten, fond och grädde och låt puttra i ca 5 minuter.

6

Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Koka upp. Lägg ner kotletterna i såsen och sjud tills de är klara.

7

Servering: Lägg upp i en skål och toppa med resten av svampen. Servera med klyftpotatis och rostade tomater.


Recept