4 portioner
Du behöver
- 140 g skivat bacon
- 4 st fläskkotletter, ca 700 gram
- salt och svartpeppar
- smör till stekning
- 200 g skogschampinjoner
- 2 st vitlöksklyftor
- 2 st tomater
- 3 msk hackad persilja
- 2 dl vatten
- 3 msk kalvfond
- 3 dl vispgrädde
- 2 tsk majsstärkelse
Servering
rostad klyftpotatis
rostade tomater
Gör så här
Stek baconet knaprigt. Låt rinna av på papper och dela i bitar.
Snitta kotletterna lätt i sidan och krydda med salt och peppar. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn kotletterna runt om. Ta upp dem.
Skiva svampen. Skala och finhacka vitlöken. Tärna tomaterna.
Hetta upp smör och stek svamp och vitlök blanka. Ta undan halva mängden till topping.
Vänd ner tomater, bacon och persilja. Tillsätt vatten, fond och grädde och låt puttra i ca 5 minuter.
Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Koka upp. Lägg ner kotletterna i såsen och sjud tills de är klara.
Servering: Lägg upp i en skål och toppa med resten av svampen. Servera med klyftpotatis och rostade tomater.