RECEPT FRÅN HJ

Körsbärspaj i glas

Körsbärspajen blir lyxig dessert i glas.

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
6 portioner

Du behöver

    Smuldeg

  • 1 dl sötmandel
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 0.75 dl strösocker
  • 100 g smör
  • Fyllning

  • 800 g körsbär
  • 4 msk pressad citronsaft
  • 3 msk rörsocker
  • Vaniljgrädde

  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl vaniljkesella
  • Garnera med

  • citronmeliss
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Fyllning: Kärna ur körsbären och värm i en kastrull tillsammans med citronsaft och rörsocker. Låt svalna.

2

Smuldeg: Hacka mandeln fint. Blanda med mjöl och socker. Lägg i smöret och arbeta ihop till en smulig deg.

3

Bred ut smulorna på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 10 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna.

4

Vaniljgrädde: Vispa grädden och vispa i vaniljkesella.

5

Varva bär, smulor och grädde i portionsglas. Garnera med citronmeliss och servera direkt.


Recept