RECEPT FRÅN HJ

Klassisk jordgubbstårta

Lätt som en plätt! Enkel och vacker är den här jordgubbstårtan med färskost i fyllningen. Det självklara valet när det vankas tårta i sommar.

Av . Foto: Erik Karlsson

Okänd
10 stycken

Du behöver

  • 4 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllning

  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g färskost
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 300 g jordgubbar
  • Garnering

  • 2 dl vispgrädde
  • 300 g jordgubbar
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Blanda väl.

2

Häll smeten i en smord, bröad form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 35 minuter. Låt svalna.

3

Fyllning: Vispa grädden. Vispa i färskosten och vispa till en fast kräm. Vispa i florsocker och vaniljsocker. Tärna jordgubbarna och rör i.

4

Dela kakan i 3 bottnar. Lägg samman med fyllning emellan.

5

Garnering: Vispa grädden och bred den runt och ovanpå kakan. Toppa med jordgubbar.


Recept