Kladdkaka med chokladmousse
Bitar av kladdkaka toppas med len och luftig chokladmousse. Dekorera med vispad grädde och passionsfrukt. En enkel dessert som räcker till många!
Av Kerstin Svensson. Foto: Erik Karlsson
Du behöver
- 100 g smör
- 2.5 dl strösocker
- 2 st ägg
- 1 dl vetemjöl
- 0.5 dl kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 185 g mörk choklad
- 200 g ljus choklad
- 5 dl vispgrädde
- 4 st äggulor
- 2 dl vispgrädde
- 2 st passionsfrukter i klyftor
Kladdkaka
Chokladmousse
Garnering
Ugn: 175°
Gör så här
Kladdkaka: Smält smöret i en stor kastrull. Ta den av värmen och rör i socker och ägg. Rör om.
Blanda i mjöl, kakao och vaniljsocker och häll smeten i en smord form med avtagbar botten, 24 cm i diameter.
Grädda i nedre delen av ugnen i 15 minuter. Låt svalna.
Chokladmousse: Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad. Låt svalna. Vispa grädden och vispa i äggulorna. Rör ner chokladen. Låt stelna i kylen i 1 timme.
Bryt kladdkakan i bitar och fördela i glasen. Klicka ut moussen ovanpå.
Garnering: Toppa med vispad grädde och passionsfrukt.
Du kan även använda färdigköpt kladdkaka (400g).