RECEPT FRÅN HJ

Kladdkaka med chokladmousse

Bitar av kladdkaka toppas med len och luftig chokladmousse. Dekorera med vispad grädde och passionsfrukt. En enkel dessert som räcker till många!

Av . Foto: Erik Karlsson

Tillagningstid: 45 minuter
6 portioner

Du behöver

    Kladdkaka

  • 100 g smör
  • 2.5 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 0.5 dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Chokladmousse

  • 185 g mörk choklad
  • 200 g ljus choklad
  • 5 dl vispgrädde
  • 4 st äggulor
  • Garnering

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 st passionsfrukter i klyftor
  • Ugn: 175°

Gör så här

1

Kladdkaka: Smält smöret i en stor kastrull. Ta den av värmen och rör i socker och ägg. Rör om.

2

Blanda i mjöl, kakao och vaniljsocker och häll smeten i en smord form med avtagbar botten, 24 cm i diameter.

3

Grädda i nedre delen av ugnen i 15 minuter. Låt svalna.

4

Chokladmousse: Bryt chokladen i bitar och smält över vattenbad. Låt svalna. Vispa grädden och vispa i äggulorna. Rör ner chokladen. Låt stelna i kylen i 1 timme.

5

Bryt kladdkakan i bitar och fördela i glasen. Klicka ut moussen ovanpå.

6

Garnering: Toppa med vispad grädde och passionsfrukt.


Kommentar:
Du kan även använda färdigköpt kladdkaka (400g).

Recept